Je hebt besloten het eindelijk te gaan doen, je eigen onderneming starten. Binnen een mum van tijd heb je een prachtige website, de visitekaartjes liggen klaar op tafel en jij hebt alle tools die je nodig hebt voor jouw klanten. JIJ BENT ER KLAAR VOOR! Maar waarom blijven die klanten dan weg?

Daar kan ik een kort en simpel antwoord op geven: jij vertelt nog niet jouw unieke verhaal.

Ik geloof dat authentiek ondernemen belangrijk is. Want hoe val je op in een grote groep ondernemers? Neem bijvoorbeeld coaches. Vandaag de dag zijn er enorm veel coaches, ze springen als paddenstoelen uit de grond. Hartstikke tof natuurlijk, want ik kan het je alleen maar aanraden om je gevoel te volgen. Maar ik zie ook dat de authenticiteit steeds meer naar de achtergrond verdwijnt. Dat is zonde want ik geloof dat daar nog een hoop te halen valt!

Neem niet zomaar teksten over

Want wat zie je gebeuren? Alle coaches kijken het kunstje bij elkaar af. Logisch natuurlijk want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Toch zijn er een aantal zaken die je niet zomaar van een andere coach moet overnemen. Een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf zijn de teksten. Niet alleen op je website maar ook in je mailings, social media en offline uitingen.

Wanneer jij ervoor kiest om dezelfde teksten te gebruiken als die ene succesvolle coach die je volgt op Instagram, ben je niet uniek. Je draagt niet jóuw boodschap uit maar die van een ander. En daar prikken klanten met gemak doorheen. Ik geloof namelijk dat je met jouw unieke verhaal ook jouw unieke doelgroep aanspreekt. Een (potentiële) klant kiest ervoor om met jouw te werken omdat ze een goed gevoel hebben bij jouw diensten én jou als persoon. Door teksten van iemand anders te gebruiken ben je niet authentiek en zul je niet de klanten aantrekken waar jij graag mee wilt werken.

Jouw unieke verhaal trekt je droomklanten aan

Toen ik op zoek was naar een businesscoach viel me dit ineens heel erg op. Alle coaches hadden dezelfde website, zeiden dezelfde dingen en hadden een quick fix voor de obstakels waar ik tegenaan liep. En eerlijk? Ik had er geen goed gevoel bij. Tot ik in gesprek raakte met mijn huidige coach. Ik voelde aan alles dat zij authentiek en eerlijk was, bovendien zag je in ieder stuk tekst háár persoonlijkheid naar voren komen. Dat gaf bij mij al vrij snel de doorslag, met haar wil ik werken!

Ik ben er heilig van overtuigd dat het zo werkt. Wanneer jij op een authentieke manier onderneemt, zul jij jouw droomklanten aantrekken. En laat authentiek ondernemen nou nét hand in hand gaan met jouw unieke verhaal. Daarom heb ik er mijn missie van gemaakt om ondernemers te helpen hun unieke verhaal te vertellen om zo hun bedrijf te laten groeien!

Vertel jij al jouw unieke verhaal?