Je leest de titel en denkt misschien: duh! Maar zo vanzelfsprekend blijken goedlopende en correcte teksten niet te zijn als ik het internet moet geloven. Ik zie nog te veel bedrijven die vol trots hun website presenteren met de nodige spel- en stijlfouten. Jammer en absoluut een gemiste kans. Misschien denk je nu: ‘ja dus? Ik heb klanten genoeg.’ Maar bedenk je ook eens hoeveel klanten afknappen op het feit dat jouw teksten vol fouten staan en daarom niet met je in zee gaan. Erg jammer, want meer klanten betekent een grotere omzet en een groeiend bedrijf. Dat rekensommetje kunnen we allemaal maken. Maar waarom maak je die teksten dan toch geen prioriteit?

De laatste weken kwam ik het steeds vaker tegen. Ik besloot in gesprek te gaan met verschillende ondernemers en hun klanten om eens te kijken waar dat dan vandaan komt, en of mensen er daadwerkelijk op afknappen. Want ik als tekstschrijver kan het een afknapper vinden maar dat komt wellicht ook door mijn werk. Misschien hechten andere mensen daar niet zoveel waarde aan.

‘Dat komt wel wanneer ik er tijd voor heb’

Een van de meest gehoorde reacties van ondernemers was: ‘Mijn klanten vinden dat niet zo belangrijk, ik pas het later nog wel aan’. Een accountant die ik interviewde vertelde: ‘Klanten vinden het belangrijker te lezen wat we doen dan of een zin wel of niet lekker loopt. Dat interesseert hen niks.’ Als gemiddeld antwoord gaven de ondernemers aan dat een tekst wel lekker moet lopen en inhoudelijk correct moet zijn maar dat die pietluttige foutjes niemand opvalt.

De (potentiële) klanten van deze onderneming dachten daar anders over. Het overgrote deel van deze mensen vindt het wel degelijk belangrijk dat er geen grove spelfouten in de tekst staan. Met stijlfouten hadden ze minder moeite omdat ze aangaven dit vaak niet te herkennen. Op de vraag of zij een product of dienst van een een bedrijf af zouden nemen als zij schrijf- spel- of stijlfouten in de tekst zagen staan antwoordden zij nee. Er werd daarbij wel onderscheid gemaakt in een enkele spelfout of meerdere.

Een foutje maken is menselijk toch?

Dat is absoluut waar. Ik schrijf dit blog niet om iedereen die een fout maakt af te branden (want dan kom ik bedrogen uit, ook ik maak weleens een foutje) maar juist om ondernemers te motiveren actief aandacht te besteden aan hun tekstuele uitingen. Met dit kleine onderzoek wil ik aantonen hoe belangrijk het is om geen (of zo min mogelijk) spel- en stijlfouten te maken in alle tekstuele uitingen die je als onderneming doet.

Na mijn visie op dit vraagstuk aan de ondernemers te hebben voorgelegd, keken ze toch anders tegen de zaak aan. Het besef dat een goed geschreven tekst kan bepalen of een klant wel of niet met jouw onderneming in zee gaat, zorgde ervoor dat drie van de vijf geïnterviewde bedrijven serieus aan de slag gaat met de teksten op hun website en social mediakanalen.

Ik sluit dit artikel natuurlijk niet af zonder een fijne tip. En die tip is heel simpel: wanneer je een tekst hebt geschreven voor je onderneming, laat deze dan checken door meerdere mensen.

Wil je je absoluut niet bezighouden met alle regeltjes rondom het schrijven van een goede tekst, dan schiet ik je graag te hulp! Je kunt altijd vrijblijvend contact met me opnemen en een mail sturen naar info@milouschoonen.com